dimecres, 18 de gener de 2012

És tan bonic però...

M'encanta anar a les peixateries per què hi ha tanta varietat de producte comestible: peixos, crustacis, moluscos...el que preparen els peixaters..., en fí que m'ho enduria tot a casa però no tinc prou espai ni a la panxa ni al congelador. Amb qui no em puc resistir és amb el bonítol: tan rodonet, tan ters, tan brillant tant, i tant! però és tan gros, què faig amb una bèstia tan grossa? Doncs endur-me-la a casa. Això sí, abans me l'han d'intervenir quirúrgicament, je,je!
Demano que m'el parteixin per la meitat, tot al llarg, i una part es queda amb l'espina per fer-lo en conserva, i de l'altre meitat en faig dos lloms, un per assecar i salar, i l'altre per fer a la planxa, a rodanxetes. Així en un tres i no res ja ens hem desfet de la pobre bèstia. Us ho explico a la recepta de la setmana.Bonito en conserva

Ingredientes:
- Medio bonito con la espina y la piel
- Pimienta en grano , sal, dos hojass de laurel i dos dientes de ajo.

 Preparación:
Ponemos a cocer en una olla agua, sal, pimienta,el ajo,y el laurel. Lo dejamos hervir 10 minutos. Después introducimos el trozo de bonito entero y lo dejamos cocer 5 minutos. Apagamos el fuego y dejamos que se enfrie en el mismo agua.
Una  vez frío lo limpiamos de piel y espina y lo metemos a trozos en botes de vidrio. Terminamos de llenar los botes con aceite de oliva y cerramos bien. No os podéis imaginar lo bueno que está! Preguntadle a mi cuñada!

Bonito en salazón

Ingredientes:
- Un lom de bonito
- Azúcar y sal, por cada tres cucharadas de sal una de azúcar.

Preparación:
En un plato  hondo o fuente, Hacemos un lecho de la mezcla de sal y azúcar. Ponemos a dormir el bonitoy lo tapamos con más mezcla de sal y azúcar, lo dejamos reposar entre dos y tres dias.Pasado ese tirmpo lo enjuagamos,lo secamos y lo cortamos a lonchitas.  Le echamos un chorreoncito de aceite de oliva y lo servimos con una cervecita al lado. Qué tapa!

Reacciones:

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada