dilluns, 27 de febrer del 2012

Aquesta setmana no hi ha foto

Ho sento, però aquesta setmana no hi ha foto. El tòpic de “una imatge val més que mil paraules”, aquesta setmana queda rebatuda amb l’altre tòpic de que llegir alimenta la fantasia, la imaginació, etc, etc.

I no és que no hagi cuinat, no, ni molt menys! He tingut convidats a casa i m’he volgut lluir: lioneses farcides de mousse de pernil i de crema de salmó, salpicón de marisc, flam de formatge d’ovella, mandonguilles amb salsa cacahuets, canapés de ous de guatlla fregits, pastís de coco, brownies… Però encara que va ser divertit vaig acabar esgotada i no tenia ànim per aguantar la càmara dreta!
Així doncs he decidit que us aniré explicant mica en mica aquestos plats, encara que hi ha algún que ja coneixeu per què els he publicat. Així doncs començaré per les lioneses, que em tenen obsesionades: tan rodonetes, tan delicades, amb aqueslls colors rosa suau i salmó difuminat. Tenien la mida justa per posar-les a la boca sense que quedesim com el que érem tots plegats: uns golafres! La seva textura espumosa com les mousses, i el tast delicat amb un punt d’intensitat  per tal de que no es convertissin en un nyigui-nyogui amb gust a no res.

Lionesas saladas

La massa de les lioneses no és una altra cosa que la dels bunyols:, 2 cullerades de margarina, que posem a fondre amb un got d’aigua i un pessic de sal, i quan bull li tirem de cop 125 grs. de farina i remenem fins que es desenganxi de la cassola, moment que retirem del foc y afegim un per un dos ous. Fem les boletes i al forn precalentat 170º .
Ja veureu com pugen! i quan estiguin daurades, ja estan llestes per farcir-les, un cop fredes, de la mousse de pernil que vaig penjar fa dos setmanes i que s’ha conservat intacte en el frigorífic!
Per la crema de salmó només ha calgut el salmó marinat o fumat, com disposeu, regat amb una mica de llimona i batut amb formatge d’untar (a ser possible, lleuger, per engreixar-se una mica menys)
Si no teniu màniga de pastisser, estic convençuda que teniu una bosseta de plàstic, per fer-li un forat en una punta i poder fer-la servir de màniga.
De veritat! què bones estan les maleïdes!

Paella de coliflor y bacalao 

Ingredientes:
-          ¼ de coliflor cortada a láminas
-          250 grs. de bacalao salado y cortado a tiras de un dedo de grosor.
-          5 o 6 ajos tiernos cortados a trocitos
-          Pimentón
-          Arroz
Preparación:
En una paella (caldero que decimos en Valencia), freímos en aceite la coliflor. (En las paellas hay que ser generoso con el aceite).
El bacalao lo enjuagamos bien enjuagado para quitar el exceso de sal, secamos y freímos con la coliflor y los ajetes tiernos. Echamos el pimentón, seguimos removiendo, añadimos el arroz (una tacita de café por persona) y cuando le hemos dado un par de vueltas, añadimos el agua caliente (un par de tazas de café por cada una de arroz). Podemos sustituir el agua por caldo de pescado y nos saldrá más sabrosa.
Que delicia es esta alternativa a la carne de los viernes de Cuaresma!

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada