diumenge, 29 de gener del 2012

Avui toca paté

Avui m’he decidit per un paté. A qui no li agraden els patés amb les seves torradetes? Això si, acompanyats de  la copa grossa i rodona de vi negre de Rioja o Priorat  que està tan de moda! Els tenim a tot arreu de totes les marques, models, en paquets de luxe, en plàstics de a quatre... Per què ens hem de molestar en fer un paté a casa! Doncs per què és tan fàcil com fer unes  mandonguilles i què voleu que us digui? No és...

dimecres, 25 de gener del 2012

Donem-li un nou ús a la lasanya!

Mireu com ha quedat la lasanya, sense salses de carn, lleugereta, per preparar-nos pel cap de setmana... La setmana pasada vàrem tenir convidat un estudiant xinès, i ja sabeu, els intercanvis dels nostres fills els treballem les mares. I jo vaig recordar que el 80% de l'èxit en un viatge és quedar satisfet amb el menjar. Així doncs, tenint en compte que som dos cultures molt diferents i que ademés tractavem amb un nen de 13 anys, no vaig voler...

dissabte, 21 de gener del 2012

La necesitat d'escriure en un blog

Suposo que a cadascú li mou un motiu per escriure un blog. Jo vaig començar, per això que explico en el meu perfil: m'encanta cuinar i m'encanta menjar. Això no vol dir que sigui una gran cuinera, però sí que la meva ment inverteix més temps a pensar en la teca que no pas en una altra cosa. Clar! i això em porta a experimentar i convidar els altres a que experimentin amb mí. Produeix una gran satisfacció convidar a algú a dinar o sopar i veure que...

dimecres, 18 de gener del 2012

És tan bonic però...

M'encanta anar a les peixateries per què hi ha tanta varietat de producte comestible: peixos, crustacis, moluscos...el que preparen els peixaters..., en fí que m'ho enduria tot a casa però no tinc prou espai ni a la panxa ni al congelador. Amb qui no em puc resistir és amb el bonítol: tan rodonet, tan ters, tan brillant tant, i tant! però és tan gros, què faig amb una bèstia tan grossa? Doncs endur-me-la a casa. Això sí, abans me l'han d'intervenir...

dilluns, 16 de gener del 2012

Mireu quins espàrrecs més temptadors!

Aquest cap de setmana he tingut convidats a casa. Uns amics molt especials, i els he volgut obsequiar amb una paella (un altre dia parlarem deles paelles) i de primer uns espàrrecs com aquestos:  Són uns espàrrecs farcits de salmó. Vaig trobar la recepta en un llibre que va editar la Diputació fa un parell d'anys, amb tot de receptes d'usuaris de mercats. Aquesta en concret la va publicar una senyora de Gavà, i des d'aquí li dono les gràcies. Espárragos...

divendres, 13 de gener del 2012

Afegim una nova pestanya al blog!

M`ha sorprès i molt gratament, l'éxit que ha tingut la meva arribada al món d'internet. Us estic molt agraïda i per això us he volgut fer un regal! He afegit una nova pestanya al blog, es diu, menú del dia. En aquesta página us donaré idees per confeccionar menús diaris, ràpids, asequibles, per vegetarians, tradicionals, de temporada.... En fin, tot el que se m'acudeixi i trobi por ahi remenant en un lloc o altre. És clar, augmentaré la freqüència d'entrades, perquè potser un menú del dia per tota la setmana no va bé. Je! je! Com sempre, podeu...

dimarts, 10 de gener del 2012

Què fem amb els galets?

Ja han acabat les festes i ara venen les sobres... Hi ha restes dels magnífics àpats per tot arreu: congelador, nevera, armaris...I els galets? què fem amb ells? Els guardem per la propera escudella? si ja hem tingut prou d'escudella i no fa fred per preparar-ne un altre! A casa el que fem és que els bullim, els deixem refredar una mica i els barregem amb una mica d'oli de bitxo, herbes aromàtiques i formatge parmesà ratllat, i d'això en fem un primer...

dilluns, 2 de gener del 2012

Benvigut tothom i tothoma al meu blog!

Amb l'inici d'un nou any i, animada per una bona amiga he decidit iniciar-me en això de la informàtica i els blogs per compartir amb vosaltres  les meves experiències a la cuina i a la taula i, oferir-vos, per què no? un cop de mà si us vé de gust o, si us cal. Sóc la Núria, la cuinera golafre, perquè m'encanta cuinar i després menjar-m'ho!!! Sempre he tingut éxit entre familiars i amics i, aquests Nadals m'he llançat a col·laborar amb aquelles persones que volien fer un detall diferent i la cosa m'ha quedat com es veu a la foto. És clar,...