diumenge, 21 de desembre del 2014

Turrón de chocolate y camagrocs

Mireu quin regal més bonic ha preparat la meva amiga Mercè de la pisci. Aquesta noia hauria de tenir un blog, té unes mans... i unes idees... però l'únic que he aconseguit és, a més de provar coses boníssimes, que em passi foto i recepta per poder compartir amb tot@s vosaltres. Sembla ser que aquesta recepta la va trobar a la web "webos fritos", però la Mercè l'ha adpatat i carai! quin resultat! Així doncs, li dedico aquest post i aprofito...

Gelatina con foie y cabra fresco

Hola! penso que engreixem més abans de les festes que en el temps en que passen. Entre sopars i dinars d'empresa, d'amigues, de piscina, de separats, de pares del cole, de mares del cole....i, en el cas de qui cuina per Nadal com és el meu cas, de les proves que anem fent a la cuina. Volem quedar bé, i amb una bona escudella i un bon pollastre rostit o uns canelons no en tenim prou. Falta el primer, el de les "pijadetes". Avui us porto una ben...

dissabte, 13 de desembre del 2014

Huevos de codorniz sobre ensalada china

Ja heu començat a fer rebost per aquestes festes? jo ja he començat a fer la llista dels "petits mossos", que és el més complicat de preparar, i no pel fet d'elaborar-los, més aviat de recordar tots els ingredients que ens calen per la seva preparació. De sobres sabeu que jo no m'escalfo gaire el cap en preparar aperitius. Els faig fàcils i ràpids. Les floritures les deixem pels xefs que per això cobren. Ja,ja! De tota manera, alguna cosa...

dimecres, 3 de desembre del 2014

Coca de espárragos y queso

Ens apropem a les festes de Nadal: apa! Vinga comprar, preparar i menjar. Volem fer bons àpats, però tampoc és que tinguem gaire temps i gaires ganes... amb la que està caient... Però és clar! alguna cosa hem de preparar, i com estem bombardejats amb els capritxets gastronòmics dels grans, mitjans i petits xefs, doncs ens venen idees de preparar cosetes una mica especials, ràpides, que facin patxoca i barates. Doncs, a més dels "bocados entrantes...

dijous, 20 de novembre del 2014

Fideos asiáticos

Avui us porto un plat que l'he anomenat "fideos asiáticos" per una senzilla raó: són fideus d'arròs i això és més típic de l'Àsia que d'Europa, i porten soja. Així que m'ha donat per fer una barreja amb l'arròs quatre delícies i no sé que més i m'ha sortit aquest plat que fa patxoca, és lleuger (l'afegiré al rincón de dieta sana) i, amb un pollastre chusitori, el convertim en un sopar especial ( l'afegiré a cena para dos) jajaja! Per cert, demà...

dijous, 13 de novembre del 2014

Ensalada con parmiggiano y membrillo

Ja sabeu que a casa meva pràcticament tots els divendres fem un sopar especial per donar-li la benvinguda al cap de setmana. De vegades, no publico el sopar perquè repetim, d'altres per no ser gaire especial, però avui, tot i que no em vaig molestar gaire, va quedar molt bé i em ve de gust explicar-ho. Si us sembla us detallo com va ser el sopar i després us faig la recepta de l'amanida que ens vàrem menjar. Viernes, cena para dosquehuacha P Primer,...

dilluns, 3 de novembre del 2014

Brochetas de otoño

Anar a la piscina és una de les activitats més integrals que hi ha. Nedes: la natació és dels esports més complerts, és relaxant, antiinflamatori... però a més, anar a la piscina és trobar-te en un espai social, que, si vols, serveix per relacionar-te i si no, doncs nedes, et dutxes, et vesteixes i adéu-siau. Però és clar, a mi si em serveix per a relacionar-me, per compartir anècdotes, aventures, acudits i...el més important: receptes de cuina!. Aquest...

dijous, 30 d’octubre del 2014

Calabacines de otoño al cabra

Hola! Estem a la tardor! temps de menjar bolets! però com fa calor (bieeeeen!) encara hi ha carbassons. Un bon amic meu em va regalar un enorme carbassó el qual em veia incapaç de menjar-me'l encara que fos a base  de cremes. Així doncs, el vaig tallar a rodantxes i el vaig congelar per tal d'anar treient poc a poc. I vet aquí que el meu germà em va explicar una de les seves receptes de bon cuiner i jo, copiona per natura però amb una mica...

dijous, 23 d’octubre del 2014

Coca de aceite con polvo de camagrocs

Després de publicar la recepta d'ahir em vaig quedar pensant:"Ondia per sucar-hi pà què millor que la coca d'oli  tan bona que ens ensenya en Dani Jordà, però modificada una mica amb pols de camagrocs?" Així que us dono la oportunitat de que veieu com és de fàcil preparar coca d'oli i què bona està sucada a la salsa de la sípia. (i sense salsa també està boníííssima). Primer de tot hem de tenir camagrocs. Enguany a la muntanya està plè i als...

dimecres, 22 d’octubre del 2014

Sepia con salsa picante

Qui ha dit que els mexicans són els reis del picant? Bé, potser sí, però aquí, si ens ho proposem també podem preparar coses ben bones i ben picants! Avui us porto una recepta que es un clàssic a la meva familía, que tothom que ho ha provat ha repetit, tot i que els cuiners/es hem estat molt curosos a l'hora d'afegir el picant, tot depenent del convidat. Independenment del grau de picant que esteu disposats a aguantar us recomano aquest plat. Sepia...

dijous, 16 d’octubre del 2014

Farfalle con gorgonzola y nueces

Fa un parell d'anys ja que vaig publicar una recepta de pasta amb gorgonzola i nous. Era un plat més aviat calent i molt apetitós. Estareu d'acord amb mí que encara no fa temps de menjars calents però els i les golafres amants de la pasta i el formatge us farà gràcia trobar una recepta totalment diferent a aquella que vam tastar temps enrere i que, en canvi, porta pràcticament els mateixos ingredients. A veure que us sembla. Farfalle con gorgonzola...

dimecres, 8 d’octubre del 2014

Ensalada de judías verdes y brotes de soja

Sembla que continuem amb les bones temperatures, el sol , i les ganes de preparar i menjar coses fresques i lleugeres. Jo, que com sabeu m'encanten les amanides estic aprofitant per quan no ens vindran tant de gust. A més vull anar incorporant elements més propis de dietes vegetarianes, per tal de poder combinar proteines vegetals amb les animals amb una mica més d'equilibri i així obtenir més beneficis pel cos. Avui us deixo amb una amanida fresqueta,...

diumenge, 5 d’octubre del 2014

Pan de olivas con bonito en conserva

Bon dia a tothom i tothoma! Després de molt rumiar i rebre moltes "reganyines" per haver fet aquesta pausa al blog, per fi torno a reenganxar-me. És cert que no tenia gaire clar el servei que podia donar el fet d’escriure quatre receptes. Però molts i moltes de vosaltres al llarg d’aquests mesos m’heu demostrat que en algun moment us faig companyia a la cuina. Així doncs comencem una altra etapa! No penseu que durant aquest temps hem estat...

dimarts, 8 d’abril del 2014

Paté de higaditos

Hola una altra vegada! ahir us explicava la meva falera pels pans i el joc que em donàvem en els sopars especials. També us vaig suggerir un sopar senzillet amb el pa que vaig penjar. Bé, doncs avui us porto un paté que farà les delícies de tothom i tothoma i que, a més de ben baratet, és ben fàcil de preparar, ¡Ah! i a més, si ens sobra, el podem congelar. Paté de higaditos Ingredientes: - 400 g de higaditos de pollo - 115 g de margarina - 2 dientes de ajo - 2 cucharadas de brandy, o whisky o lo que tengamos a mano (licor blanco no) -...

dilluns, 7 d’abril del 2014

Pan de soda

Fa mooolt temps que no us parlo, ja ho sé, però és que potser m’he tornat na mica més tradicional a l’hora de preparar àpats, ja sabeu, mongettes amb botifarra, sopes, pollastre rostit, peix arrebosssat… I el que sí és cert que m’he aficcionat, quasi obsesionat a preparar pans. Golafres que hem seguiu ja coneixeu la meva tendència a preparar coques pizzes, quiches i demés. Doncs des que vaig descobrir “Panes creativos”  d’en Daniel Jordà...

dilluns, 24 de febrer del 2014

Empanada de restos

Hola  a tots i toes golafres! Quants dies sense penjar res…! pensareu que he deixat de ser golafre, o que he deixat de cuinar, o les dues coses a la vegada. Doncs no! qui neix golafre, mor golafre! Podem passar temporades fent bondat, per expiar culpes, però si no peauem, poc podem expiar! El que passa que la meva amiga Mercè em va passar un parell de llibres d’en Daniel Jordà i Iban Yarza, forners tots dos, i la veritat és que estic molt...

divendres, 31 de gener del 2014

Ensalada de peras y foie

Avui ja ha sigut el summum de les fotos dolentes! Tant que laprimera intenció era presentar com a recepta de consistència una tarta d’albergínies, però, tan bona com va sortir…! inversament proporcional a la qualitat de les fotos. Quin desastre! Ara que li havia agafat el “tranquillo”, però tot i amb això, deixaré la recepta per què val la pena. Tenia convidats a sopar dissabte passat i els vaig preparar aquesta amanida i la tarta d’albergínies...

diumenge, 19 de gener del 2014

Torta de coliflor

Sóc conscient que avui no m’he lluit massa amb la foto. De fet estava per no penjar aquesta recepta al blog per la foto. Però és una llàstima que tan bon àpat que ens pot fer un bon paper un divendres per sopar, per una foto nola pugui compartir. Llavors he recordat que, ara fa dos anys, pel neixement daquest blog, us vaig demanar disculpes per la meva gràcia inusual fent fotos i els meus malabarismes amb fotografia. Doncs, ara, un cop més us demano...

dimecres, 15 de gener del 2014

Coca de turrón

Bé, ara ja podem dir de debò que s’han acabat les festes de Nadal tan desitjades peruns tan odiades per d’altres…Però al cap i a la fi, per om celebrades amb bons àpats! Com sempre una de les coses més importants a la vida: la teca. I com cada any ens queden restes per, poc o més un parell de mesos. Jo enguany vull fer desaparèixer els torrons de casa com més aviat millor. Per això vaig estar l’altre dia provant i vaig preparar una coca de torró...