dilluns, 31 de desembre del 2012

Ja sé que celebrem el Cap d’any!

Però tot i així, no pot ser. Hem de controlar una mica si no volem començar l’any ploran perque la nostra linea fa forma de rosco d’anís, o per que la nostra sang és tan espesa com la salsa bechamel dels canelons de Sant Esteve. Gaudiu de l’últim dia de l’any, però feu néixer un Pepito grillo al vostre cap i comencem a pensar en buscar platets bons i més lleugers! Us deixaré doncs amb una senzilla proposta per començar l’any acabant restes que...

dijous, 27 de desembre del 2012

Imagineu per què no vaig publicar el dilluns passat!

Si penseu que no tenia temps per publicar, per allò de la Nit de Nadal i totes les mandangues, us heu equivocat. El que passa és que em semblava una mica dur, venir-vos amb receptes de dieta sana, just el dia que començava l’orgia golafrera.I com tot golafre, avui, i demà i l’altre toca descans. Però del més rígid. Ai! familia! aquests dies previs a Cap d’any no podem dissimular les verduretes i les amanides amb colors i sabors més atractius. No, ...

dijous, 20 de desembre del 2012

Tinc síndrome d’abstinència…

Fa una setmana que he comprat els dolços i els fruits secs dels àpats del Nadal, i a sobre de tenir-los ben a la vista (com si no hi haguéssin calaixos o armariets a casa), m’he propossat fer una neteja d’esperit golafre i no tocar ni un dolç, ni tan sols una galeta durant tota aquesta setmana. Com podeu imaginar-vos estic que m’enfilo per les parets, necessito la meva dosi de xocolata, cauré malalta…però…Ja m’arribarà l’hora i no penso perdonar. Així...

dilluns, 17 de desembre del 2012

Aquesta setmana hauria de ser depurativa…

Ja sabeu, netejar panxes, fetges i demés per tal d’arribar a la setmana que vé en unes mínimes condicions d’aguantar les batalles que es preparen e les cuines… Però sóc incapaç, em dic a mí mateixa que ja farem bondat l’any proper. Però de debò, quant acabin les festes ens posem les piles i… D’acord!, d’acord, tot arribarà. Us he penjat aquesta foto per què l’altre dia es van conjugar dos situacions: tenia ganes de menjar arròs a la cubana...

dijous, 13 de desembre del 2012

Encara som a temps de celebrar un altre cap de setmana!

Golafres d’arreu del món! s’acosten dies fantàstics per gaudir d’olors colors, formes, sabors, textures… Des de els més tradicionals fins els més innovadors, tots els plats tenen cabuda aquestos dies. Per cert, jo ja tinc les figues amb brandy per preparar el confit d’ànec. Quin cap d’any m’espera! De moment, jo vaig provant aperitius que són els tocs innovadors de les festes, i com allò de l’escudella ja ho tenim una mica manit, doncs no cal fer...

diumenge, 9 de desembre del 2012

Ja sé, ja sé, us he deixat penjats aquest divendres!

No m´ho tingueu en compte! però un pont és d’allò més aprofitable…i celebrable! És clar que ho he celebrat golafrement parlant, però us explicaré com el proper dia. Avui us deixo amb el que toca: una amanideta lleugera i sense greixos per tal de poder donar canya a l’aparell digestiu dels propers  dies. Però si us pensàveu que només us parlaria de l’amanideta, aneu ben llestos!. El sr Olalla, ens ha preparat des de l’hotel Havana aquest confit...

diumenge, 2 de desembre del 2012

Avui la foto no és de dieta sana però…

Passa que ja estic possant-me en el paper de Nadal, i que tampoc trobo que aquest entrant sigui d’allò més calòric, i pot fer-nos el pes en un d’aquestos dies que ens esperen de tanta teca… Només de pensar en l’escudella, la carn d’olla, els canalons, els torrons, els i els ja m’he atipat i m’estimo més en pensar en coses lleugeres, subtils, però sense pasar-nos, eh? i per això us deixo amb aquestes almoïneres que semblen tretes del ball dels cignes. Limosneras...

dijous, 29 de novembre del 2012

Ja tornem a ser-hi en cap de setmana!

De debò que els golafres ho tenim malament! no tenim temps ni de plantejar-nos de fer bondat que, sant tornem-hi! ja hem arribat al cap de setmana. I ja sabeu què és el que penso: s’ha de ser repectuós amb les tradicions. I és clar, el divendres… a menjar! A més hem de continuar provant plats i platets per les festes que ja arriben, recordeu aquelles lioneses salades que vaig preparar fa un temps? són boníssimes i em penso que les tornaré a preparar,...

dilluns, 26 de novembre del 2012

Oi que us agradaria tenir la recepta d’aquest plat?

Doncs a mí també. Però no és el cas. Recordeu que en entrades anteriors us vaig parlar del chef de l’hotel Havana? Doncs he pogut contactar amb ell i s’ha ofert en fer un cop de mà al blog. De moment m’ha enviat aquesta foto d’arròs amb llamàntol, però, poca cosa faré amb ella, com no em doni més pistes… Però com crec que no sóc la única interessada en saber com es prepara, li demanarem la recepta. De moment he obert un espai al blog que s’anomena...

dijous, 22 de novembre del 2012

Aquest cap de setmana celebrem moltes coses!

Hi ha setmanes que estic desitjant que arribi el divendres, entre d’altres coses perquè tinc moltes coses a celebrar. I aquesta és una d’elles. Una de les raons fonamentals de celebració, és que per fi s’acaba, je, je! Però una molt gran i que vull compartir amb vosaltres, golafres arreu del món , és que tinc l’honor de comptar, entre els golafres seguidors del blog, al Sr. Guillermo Olalla, chef de l’hotel Havana de Barcelona. Ei! que no és tongo!...

dilluns, 19 de novembre del 2012

Comencem la temporada de melmelada de taronges amargants!

   Recordeu l’any passat que vàrem començar a preparar la melmelada de taronges amargants? Pels/les qui no ho sabeu, fins i tot vaig portar-me taronges de Portugal d’un viatget que vaig fer pel pont de la Puríssima. Sí, sí, com ho llegiu! a la maleta ficades anaven fins que les vaig convertir en un bon puré dolç i meravellós…Enguany no ha calgut anar-me’n tan lluny ni esperar tant. De fet, tarongers d’aquests silvestres n’hi ha una...

dijous, 15 de novembre del 2012

Començo a notar els efectes de la tardor…

No sé quina excusa inventar-me per explicar-vos que porto uns dies que, com bona golafre estic obsesionada per alguna cosa de menjar. Ara li toca a la xocolata. Tot ho relaciono ambla xocolata: veig una taronja i penso: “ Què bona aquesta taronja mullada amb xocolata desfeta”, faig un pa de pessic per esmorzar, li haig de posar xocolata, les postres les acabo amb gelat de xocolata… i és clar, per disimular dic que estic baixa d’ànims i que la xocolata...

dilluns, 12 de novembre del 2012

Això d’aquesta foto no es menja però…

Oi que és bonica aquesta foto? per qui no la coneixeu , és la façana de l’hotel Havana de Barcelona. Per mí és una de les  façanes d’hotel més boniques  de tota Barcelona. Fins ara, sempre que passava davant d’ella , l’hotel m’enviava un missatge captivador convidant-me a entrar-hi. Però, ja sabeu, aquesta cultura mal apresa de que entrar a dinar, sopar, o fer un cafè o una copa a un hotel, és massa glamourós i car per golafres d’estanding...