dilluns, 31 de desembre del 2012

Ja sé que celebrem el Cap d’any!

Però tot i així, no pot ser. Hem de controlar una mica si no volem començar l’any ploran perque la nostra linea fa forma de rosco d’anís, o per que la nostra sang és tan espesa com la salsa bechamel dels canelons de Sant Esteve. Gaudiu de l’últim dia de l’any, però feu néixer un Pepito grillo al vostre cap i comencem a pensar en buscar platets bons i més lleugers! Us deixaré doncs amb una senzilla proposta per començar l’any acabant restes que...

dijous, 27 de desembre del 2012

Imagineu per què no vaig publicar el dilluns passat!

Si penseu que no tenia temps per publicar, per allò de la Nit de Nadal i totes les mandangues, us heu equivocat. El que passa és que em semblava una mica dur, venir-vos amb receptes de dieta sana, just el dia que començava l’orgia golafrera.I com tot golafre, avui, i demà i l’altre toca descans. Però del més rígid. Ai! familia! aquests dies previs a Cap d’any no podem dissimular les verduretes i les amanides amb colors i sabors més atractius. No, ...

dijous, 20 de desembre del 2012

Tinc síndrome d’abstinència…

Fa una setmana que he comprat els dolços i els fruits secs dels àpats del Nadal, i a sobre de tenir-los ben a la vista (com si no hi haguéssin calaixos o armariets a casa), m’he propossat fer una neteja d’esperit golafre i no tocar ni un dolç, ni tan sols una galeta durant tota aquesta setmana. Com podeu imaginar-vos estic que m’enfilo per les parets, necessito la meva dosi de xocolata, cauré malalta…però…Ja m’arribarà l’hora i no penso perdonar. Així...

dilluns, 17 de desembre del 2012

Aquesta setmana hauria de ser depurativa…

Ja sabeu, netejar panxes, fetges i demés per tal d’arribar a la setmana que vé en unes mínimes condicions d’aguantar les batalles que es preparen e les cuines… Però sóc incapaç, em dic a mí mateixa que ja farem bondat l’any proper. Però de debò, quant acabin les festes ens posem les piles i… D’acord!, d’acord, tot arribarà. Us he penjat aquesta foto per què l’altre dia es van conjugar dos situacions: tenia ganes de menjar arròs a la cubana...

dijous, 13 de desembre del 2012

Encara som a temps de celebrar un altre cap de setmana!

Golafres d’arreu del món! s’acosten dies fantàstics per gaudir d’olors colors, formes, sabors, textures… Des de els més tradicionals fins els més innovadors, tots els plats tenen cabuda aquestos dies. Per cert, jo ja tinc les figues amb brandy per preparar el confit d’ànec. Quin cap d’any m’espera! De moment, jo vaig provant aperitius que són els tocs innovadors de les festes, i com allò de l’escudella ja ho tenim una mica manit, doncs no cal fer...

diumenge, 9 de desembre del 2012

Ja sé, ja sé, us he deixat penjats aquest divendres!

No m´ho tingueu en compte! però un pont és d’allò més aprofitable…i celebrable! És clar que ho he celebrat golafrement parlant, però us explicaré com el proper dia. Avui us deixo amb el que toca: una amanideta lleugera i sense greixos per tal de poder donar canya a l’aparell digestiu dels propers  dies. Però si us pensàveu que només us parlaria de l’amanideta, aneu ben llestos!. El sr Olalla, ens ha preparat des de l’hotel Havana aquest confit...

diumenge, 2 de desembre del 2012

Avui la foto no és de dieta sana però…

Passa que ja estic possant-me en el paper de Nadal, i que tampoc trobo que aquest entrant sigui d’allò més calòric, i pot fer-nos el pes en un d’aquestos dies que ens esperen de tanta teca… Només de pensar en l’escudella, la carn d’olla, els canalons, els torrons, els i els ja m’he atipat i m’estimo més en pensar en coses lleugeres, subtils, però sense pasar-nos, eh? i per això us deixo amb aquestes almoïneres que semblen tretes del ball dels cignes. Limosneras...