dijous, 28 de juny del 2012

Uy! si avui som dijous!

És que amb aquestes calors, la preparació de la revetlla de Sant Pere i un tot plegat ni m’he adonat que èrem propers al divendres i ja se sap, cena chachi, o com diem ara, cena para dos. Per alleugerar les calors a casa ja hem començat amb l’aigua-limón: Ja sé que sembla un mojito, però ni de bon troç!. Aquest refresc el preparem diàriament a casa durant l’estiu: és fresc, treu la set i fa estiu Agua limón Ingredientes: - Si tenemos licuadora,...

dilluns, 25 de juny del 2012

El dia de Sant Joan, menú de Festa Major

La setmana pasada parlàvem dela nit de Sant Joan i els seus focs, les coques, els petards, la música…però pels que no ens quedm fins les cinc de la matinada, l’endemà. és a dir, el dia de Sant Joan és com la Festa Major. I així ho hem de celebrar: platja, per donar la benvinguda a l’estiu, vermut i un bon àpat! A casa ho vàrem celebrar amb aquestos calamarcets farcits que fan d’estiu i de festa i molt lleugers. Això sí els vaig farcir uns dies...

dimecres, 20 de juny del 2012

Per fi Sant Joan!

I les fogueres, i l’estiu, i els petards, i el veure com balla el sol el dia de Sant Joan, i les coques de la setmana passada… Sant Joan és una festa en la que no puc prescindir de res, ni del soroll, ni de les revetlles, evidenment, del que menys prescindeixo és de les coques! Ja ha sortit la golafre que porto dintre, je, je. De fet ja n’he tastades algunes per poder avaluar la seva qualitat i la meva capacitat d’engulir brioxos. Però, hem de...

diumenge, 17 de juny del 2012

Preparem-nos per Sant Joan!

Ja arriba Sant Joan i ens hem de gastar uns bons calerons en les coques…o no! Jo he estat practicant i mireu el resultat, i a la primera!: ´ I no és que jo sigui una gran cuinera. Ni de bon troç! la meva amiga Mercè em va recomanar el blog http://lacuinadesempre.blogspot.com.es/ i li vaig fer cas. Així doncs no us penso donar les receptes de les coques, perque amés que seria una gran copiada, és que aquest senyor bloggero ho explica amb fotos...

dimecres, 13 de juny del 2012

Tastem la melmelada de carbassó?

Sí, família de golafres, com ja us vaig dir ara tinc carbassons per donar i vendre, i  després de preparar cremes, lasanyes, barbacoes, gratinats… ens queda fer la melmelada, i en això m’he posat aquesta setmana. En el blog cocinandocongoizalde.com/  vaig trobar aquesta recepta, senzilla i que per preparar els pica-pica que tant ens agraden va genial. Mermelada de calabacín Ingredientes: - 1 Kg. de calabacín con piel - 1 limón...

diumenge, 10 de juny del 2012

Aquesta setmana una orxata especial

Mireu golafres, he buscat en els traductors com es deia alpiste en català i el més semblant que he trobat ha estat llavors per els ocells. Com aquest blog no es dedica a la llengua ni catalana, ni castellana ni d’enlloc, us mostro aquesta foto d’una orxata que he preparat amb “alpiste”, que, per cert me’l van regalar en Javi i la Raquel i a més em van passar la recepta. S’assembla molt a la veritable orxata de xufla, i te moltes proteines,a més...

dimecres, 6 de juny del 2012

Atenció: arriba l’època dels carbassons!

Ja sabeu que sóc una fidel seguidora dels productes de temporada: arriben més frescos al punt de venda, no necessiten processos artificials de maduració, i jo coneixo un pagès que quan la seva collita diu: He arribat! preparem-nos perque tenim collita per estona. Així doncs, en Manolo ja ha començat a envaïr-me amb els carabassons, però jo no penso tenir por. Hi ha moltes receptes on es poden utilitzar: lasanyes, cremes, barbacoes… Jo avui us...

diumenge, 3 de juny del 2012

Benvinguts a la nova imatge de La Cuinera Golafre!

Us ha agradat el regal que estava preparant? Per això no he publicat res aquesta setmana! He tingut una mica de feina reestructurant, recolocant i repensant com havia de ser la nova etapa. He de donar les gràcies a la col·laboració de la meva amiga La costurera ninja  y del seu amic Edu de Nikochan comics que m’han fet un cop de mà, però, sobretot sobretot del meu germà Alex, de Marcafeta que s’ha treballat el blog amb molta passió, interès...