dilluns, 29 d’abril del 2013

Jo que tinc sang valenciana…

Avui us porto una recepta que no sé com anomenar-la. Millor us explico la història i així, de mica en mica podrem classificar aquest plat. Com deia en el títol, porto sang valenciana a les meves venes, i, com a bona valenciàna, presumeixo de preparat un grapat d’arrossos de poble: caldosos, secs, “melosos”, amb carn, amb peix, sense…I és clar, la paella és un dels meus forts, tot seguint la tradició familiar i del poble d’on provenim. Bé, per començar...

dimecres, 24 d’abril del 2013

Heu celebrat Sant Jordi?

Ahhh! Quin dia més bonic el  de Sant Jordi. Sobretot pels catalans i catalanes que ho celebrem molt especialment. Les roses, els llibres, els pastissos…Ara també s’han posat de moda els pans. Però crec que amb la idea original del llibre i la rosa ja està bé. A més per arrodonir-lo golafrement parlant, podem afegir unes roses de xocolata o un pastís en forma de llibre … A casa la qüestió culinària la deixarem pel cap de setman. Hem d’aprofitar...

dilluns, 22 d’abril del 2013

Aquesta setmana passada tenia un bon motiu…

Ja sé que no vaig publicar res pel sopar del divendres. Però tenia un bon motiu. Recordeu fa dues setmanes enrere que us explicava el nou fitxatge a la cuina, el meu fill? Doncs fins divendres passat no va preparar res desconegut per vosaltres. Uns sushis, els penne arrabiata, i aquesta setmana tocava lluir-se amb un plat nou. Però haureu de tenir paciència i esperar fins dimecres i dijous que pengi la foto i  la recepta. Només us puc avançar...

dimarts, 16 d’abril del 2013

Avui us porto un bon estimulant per combatre el cansament primaveral!

Em va donar la idea la meva amiga Mercè, que, com ja us he explicat d’altres vegades, és una gran de tot: creativa, inquieta, curiosa, habilidosa amb tot tipus de treballs, però el que més una crack a la cuina. Tot ho troba, ho prepara, i li surt! Aquesta vegada em va ensenyar un pastís de carbassó i xocolata, amb una decoració de fondant que semblava unes pastanagues encara per collir! Genial! Això d’obrir un pastís i que per dintre et trobis...

dijous, 11 d’abril del 2013

He fitxat el meu fill pels sopars de divendres!

Hi ha setmanes que estic desitjant que arribi el divendres, entre d’altres coses perquè tinc moltes coses a celebrar. I aquesta és una d’elles. Una de les raons fonamentals de celebració, és que per fi s’acaba, je, je! Però una molt gran i que vull compartir amb vosaltres, golafres arreu del món , és que tinc l’honor de comptar, entre els golafres seguidors del blog, al Sr. Guillermo Olalla, chef de l’hotel Havana de Barcelona. Ei! que no és tongo!...

dilluns, 8 d’abril del 2013

Aquest cap de setmana m’ha donat per les madalenes!

Sí, però he volgut fer-les farcides. Primer vaig pensar en farcir-les de xocolata, però després m’ho vaig rumiar i vaig decidir farcir-les de melmelades. La propera vegada ja farem un bon farcit de xocolata. Oi que semblen comprades? Madalenas rellenas Ingredientes: - 3 huevos - 1 vaso de yogur (como medida ) de leche - 1 vaso de yogur (como medida) de aceite - 1 vaso de yogur (como medida) de azúcar - 3 vasos de yogur de harina - la ralladura...