dijous, 31 de gener del 2013

Aquest divendres… revetlla de la Candelera!

Els golafres desmemoriats us preguntareu: “i què?” Doncs hi ha varies raons que li otorguen a la Candelera l’estatus de celebració. Segons els meus interessos, per ordre invertit, us enumeraré les quatre raons de celebrar la revetlla de’aquesta santa. La primera, perque pels catòlics més tradicionals, serà el dia que per fí puguin treureel pessebre i el tanquin a l’altell fins els propers Nadals (el pessebre es prepara a Santa Llúcia i es treu...

dilluns, 28 de gener del 2013

Donem una alternativa a la menestra de verdures!

Aquests dies passats, amb aquests freds als que no estem gaire acostumats sembla que venia de gust la cullera… per menjar sopes, cremes, purés… Però avui ha sortit el sol sembla que escalfi una miqueta i jo ben aviat oblido les cullerades. Però tinc molt present el que he fet aquest cap de setmana. I per tant ara toca purgar. Havia pensat en una menestreta de verdures, però ja us he dit que avui la cullera… Així doncs us deixaré en el meu racó de...

dijous, 24 de gener del 2013

Com passa el temps!…

I el fred no se’n va… Per això familia de golafres no tenim més remei que dedicar-nos a preparar plats que ens donguin una mica d’escalfor… Però vigilem! molt bones les sopetes i les cremetes … quan toquen! Ara ja estem a punt d’arribar al cap de setmana i per escalfar-nos gaudint, res millor que un sopar mexicà pel divendres. Ja vaig preparar un l’any passat per aquestes dades,però aquest divendres troca alguna cosa diferent. Doncs sense més preambuls,...

dilluns, 21 de gener del 2013

Ara ja toca tenir fondo de rebost

Els i les golafres que, a més de cuinar, menjar i buscar receptes que ens il·luminin, ens agrada llegir recomanacions,”truquillos” i demés, sabem –perque ho hem llegit- que a la nostra cuina hem de tenir un rebost, petit, però rebost al cap i a la fi. I com estem ubicats a la zona mediterrània, el més habitual (lògica aplastant) és que aquest rebost el fem amb productes de dieta mediterrània. O és que les esquimals fan el fons de l’armari de l’iglú...

dijous, 17 de gener del 2013

Aquest divendres sopar… per quatre!

Tinc uns amics que son molt bons amics. Han volgut ajudar-me a deixar la nevera i la despensa sense cap record dels Nadals i per això van accedir a venir a sopar dissabte passat. Ara sí que puc ben dir que partim de zero golafrement parlant. No s’hi valen els dos paquets de galets que m’ha fet comprar el meu fill per preparar-los amb aquella recepta de l’any passat. De tota manera no penseu que els meus amics vàren quedar mal parats (ni nosaltres...

dilluns, 14 de gener del 2013

Comença el fred de debò!

Ja ens vana amenaçar la setmana pasada. Estem en ple hivern i s’ha de notar. Benvinguts els potatges, els llegums, els brous i les cremes calentetes… Però també comencem a comiadar-nos de les mandarines i a donar la benvinguda a les maduixes que ja fan acte de presència en molts mercats i botigues de queviures. De tota manera no hem d’oblidar les carxofes -estem en plena temporada-, els apis, els porros les cebes i els enciams que són diurètics...

dijous, 10 de gener del 2013

Si tenia jo raó…

Avui he sentit per la radio que els metges i dietistes recomanen no fer dieta dràstica de cop i després d’haver gaudit de tanta orgia golafre. Que el més natural pel cos és menjar normal, variat, i, estar-se més a l’hora de sopar: unes verduretes, un peix a la planxa. Però clar, fins un punt, i aquest punt ja sabem que es diu divendres sopar Chachi. Ai! no em surt, es diu viernes, cena para dos. Doncs avui us porto un suggeriment, de les restes...

dilluns, 7 de gener del 2013

Ja han passat els Reis!!!

Desitjo i, suposo que els Reis han cumplit amb la seva part del tracte i que, com hem estat mooolt bons, ens han deixat moooltes coses, oi? A mí també, un llagostí de sobres, quatre cloïses, dos trossets de formatge…En fí, tota una colecció de rampoines que els més valents els donen porta cap a les escombraries. Però jo no. A mí m’agrada aprofitar’ho tot. Però no penseu, menjar-me una navalla mig seca i freda com aperitiu l’endemà de Reis… tampoc...

dijous, 3 de gener del 2013

Tot just fa un any que vam començar aquest blog!

Sí, sí, golafres, ara estem d’aniversari! I dic que estem , perquè sense vosaltres aquest blog no tindria cap sentit. De vegades, els camins són difícils i les forces no acompanyen, però només de pensar en tothom i tothoma que em seguiu, és com una injecció de…. xocolata que espabila l’ànim i dóna energies per continuar cuinant…i menjant, i celebrant i gaudint de la vida que són quatre dies! Ja hem estrenat l’any 2013 que, malgrat les penuries...