diumenge, 22 de desembre del 2013

Minisouflés de queso

Ara sí que som a les portes del Nadal. Jo no sé vosaltres, però jo, hores d’ara tinc el frigorífic iel congelador a petar, i, de fet, nosési arribarà sà a Sant Esteve. Que si l’escudella, que si el gall per rostir-lo i després fer els canelons, que si la orada per Sant Esteve i els per si de cas! Així com qui no vol la cosa, us he fet cinc cèntims d’allò que la golafre cuinarà aquestos dies. Molt tradicional, ja ho veieu. Però  ho acompanyarem...

dilluns, 16 de desembre del 2013

Tartaletas de paté de conserva

Continuant amb idees fàcils per preparar durant aquestes festes, avui us porto una recepta de la termomix que, com ésnatural, he hagut d’adaptar per què entre els molts “trastos” que tinc a la cuina, no compto amb aquest. Però us ben asseguro que el plat ha quedat exquisit i ha triomfat entre els meus conills de laboratori, (els convidats de dissabte passat, ja, ja). A més no s’hi val dir: “és que a mi no m’agrada aquest ingredient, o aquest altre”...

dimecres, 11 de desembre del 2013

Viernes, cena para dos

Ara ve Nadal, matarem un gall, i mentre no ens arriba eldivendres fem sopar! Us ha agradat aquesta nadala tunejada? Ja sé que som a les portes dels menús golafres, però encara queden dos divendres de sopar una mica especial, oi? Aquí no deixem pasar res, no sabem si demà en atacarà un virus que no ens deixi gaudir!. Per aquest divendres proposo sopar lleuger i fàcil, que hem de guardar forces per la marató que se’ns acosta! Ensalada de espinacas...

dilluns, 9 de desembre del 2013

Pincho de pesto, queso y huevo de codorniz

Ja no hi ha marxa enrere! ja toca posar la neurona golafre en funcionament perquè els nadals són a tocar! Jo porto dies fent proves i proves, mmmm! com m’agrada provar, fer tastests d’allò que després serà….una orgia! Bé! també penso en el sentit religiós de la festa: una nova golafre naixerà en mi i oferiré tot allò que hagi cuinat i em surti per les orelles! Avui us deixaré amb un parell d’entrantrs que us poden fer patxoca i, com sempre, fàcils...

dilluns, 2 de desembre del 2013

Flan de galletas maría

Ja sabeu que no m’agraden gaire les postres amb ous, cremes, nates… Més que res pel tema colesterol i, jo golafre sí però llaminera llaminera… Si en sobra una mica de pa de pessic, l’endemà per esmorzar entra bé, però si no acabem amb les lioneses de trufa i nata… “Lo bueno, si breve , dos veces bueno”. Però de tant en quan no va malament recordar el gust d’aquelles postres magnífiques que ens feien les iaies, oi? Per això, aquest de setmana he...

dimecres, 27 de novembre del 2013

Espinacas con garbanzos estilo cordobés

Qui deia que no arribaven els freds? Ja són aquí i amb molta intensitat! Ara ve quan els cossos es preparen per mantenir l’escalfor i l’energia. I a les portes dels Nadals! És a dir: calories, calories i més calories! Doncs jo des de l’última gastroenteritis que vaig patir (fa dos mesos) he decidit no recuperar aquells dos quilos que s’havien apoderat de la meva panxa i no marxaven. Però, sense renunciar a bons i calentons àpats. Avui us porto...

dilluns, 25 de novembre del 2013

Montaditos de espárragos con jamón

Hola! torno a ser aquí!. Si us fixeu bé, estic intentant fer canvis en el blog per tal de que us sigui més còmode i util. És clar dintre de la meva ignorància i les meves limitacions! Però penso que una mica m’en sortiré i vosaltres ho veureu més clar. Una de les coses que estic fent és remodelar les entrades anteriors. Per poder trobar millor allò que ens interessa. Així doncs, és posssible que en les noves entrades trobeu alguna recepta familiar,...

dimecres, 20 de novembre del 2013

Gemelli con calabacín y bacon

Avui, us presento aquest plat de pasta i com és tan bo, l`he fet algun divendres com sopar especial i he triomfat. Per això avui el col·locarem a la secció de “viernes, cena para dos” encara que, ja sabem que això de dos no sempre es dòna. Més aviat mai. Però benvinguts els satèlits que venen a gaudir d’un soparet especial. Això de gemelli sembla extrany, es tracta d’una pasta que semblen panets petits i que fàcilment el trobareu a l’Alcampo...

diumenge, 17 de novembre del 2013

Arroz de montaña

He patit la temptació de deixar el blog. Hi ha tants! I com són de profesionals i estupendos! I de gent  amb molt prestigi culinari! Però, tant fa! anyorava el poder compartir amb vosaltres qualsevol plat que passa per la meva boca, encara que sigui per escrit. Som-hi! A la comarca de l’Alt Urgell, a prop de Coll de Nargó –entenent per a prop 12 Kms de carretera de muntanya plena de revolts- hi ha, a dalt de la muntanya un petit poble que...

diumenge, 21 de juliol del 2013

Bocata de cabra fundido, membrillo y escarola

Fa mooolta calor! Els que no us agrada la calor feu bé en queixar-vos. Els i les golafres que, com jo teniu cert parentiu amb les sargantanes, gaudim d’aquestos meravellosos dies. Hem de reconèixer però, que el tema gastronòmic afluixa: ni venen gaires ganes de menjar i de cuinar costa una mica. Sort que tenim els meravellosos gaspaxos i els pans amb tomàquet que ens reolen moltes nits. Però sempre el mateix… Jo avui us porto un bocata digne d’un...

dilluns, 15 de juliol del 2013

Pastel de cumpleaños

I jo que em pensava que ja n’hi havia prou amb el pastís de xocolata…! Doncs no, no hi havia prou. Tot i que era bonic i estava bonísim, era només un assaig. El de debò és aquest que us mostro avui. La veritat que es desdiu una mica de la frase del començament del blog:” recetas a buen precio y fácil preparación”. Aquesta és una d’aquelles manualitats que requereixen temps i dedicació. D’aquelles que jo no sóc capaç de fer. Però el resultat va...

dimarts, 2 de juliol del 2013

Continuem amb els dolços…

I és que, a banda de ser boníssims, doncs sembla que ara s’han presentat més ocasions per preparar-los i menjar-ne, és clar! Avui us porto la recepta d’un pastís de xocolata i taronja que no he fet jo, però sí que l’he menjat!. A més, les cuineres han estat les meves amiguetes Mireia i Laia que entre totes dues no fan ni vint-i-cinq anys! ja prometen les noies!. Bizcocho de chocolate y naranja Ingredientes para el bizcocho: - 250 g de azúcar -...

dimecres, 19 de juny del 2013

Ara que torna Sant Joan…

Amb els petards, els focs, les fogueres…les coques i el cava! Hem de posar-nos altra vegada les piles perquè hem de preparar les coques de fruita, de crema i de llardons! Recordeu l’any passat que us vaig passar aquest  link: http://www.lacuinadesempre.cat/. Doncs torno a insistir en que el veieu i li feu cas per què surten molt bé les coques i sónt molt fàcils de preparar. l’únic que podria afegir és que, com no tothom ni tothoma tenim maqueineta...

dissabte, 15 de juny del 2013

M’han vingut unes ganes de berenar coca a la llanda…!

Quan erem petits i estiuejàvem al poble, a València, moltes vegades l’àvia ens comprava per berenar coca a la llanda. I aquest matí, la recordava amb aquell sentiment golafre (la coca, no l’àvia) i m’he decidit abiuscar la recepta, a preparar la coca i després a explicar-vos-la. I vés per on que l’he trobada en un llibre genial de dolços, postres i més golafreries que es diu:” Vademécum gastronómico” d’en Delfín Gilabert. Genial. Així doncs paso...

dilluns, 10 de juny del 2013

Torno a la càrrega!

He passat una temporada fora de combat. Ja ho sé. Inclús he arribat a pensar que tampoc passava res si deixava de penjar cosetes! Però quina ha estat la meva sorpresa que, malgrat l’absència de comentaris al meu blog, i que, siguem-ne clars és un més de tants que es fan i es desfan, m’he trobat amb molta gent que m’ha demanat la continuació. De fet, no és que ho hagués deixat. Tans sols necessitava un petit descans. Però ara tornem a la feina. Avui...

dilluns, 29 d’abril del 2013

Jo que tinc sang valenciana…

Avui us porto una recepta que no sé com anomenar-la. Millor us explico la història i així, de mica en mica podrem classificar aquest plat. Com deia en el títol, porto sang valenciana a les meves venes, i, com a bona valenciàna, presumeixo de preparat un grapat d’arrossos de poble: caldosos, secs, “melosos”, amb carn, amb peix, sense…I és clar, la paella és un dels meus forts, tot seguint la tradició familiar i del poble d’on provenim. Bé, per començar...

dimecres, 24 d’abril del 2013

Heu celebrat Sant Jordi?

Ahhh! Quin dia més bonic el  de Sant Jordi. Sobretot pels catalans i catalanes que ho celebrem molt especialment. Les roses, els llibres, els pastissos…Ara també s’han posat de moda els pans. Però crec que amb la idea original del llibre i la rosa ja està bé. A més per arrodonir-lo golafrement parlant, podem afegir unes roses de xocolata o un pastís en forma de llibre … A casa la qüestió culinària la deixarem pel cap de setman. Hem d’aprofitar...

dilluns, 22 d’abril del 2013

Aquesta setmana passada tenia un bon motiu…

Ja sé que no vaig publicar res pel sopar del divendres. Però tenia un bon motiu. Recordeu fa dues setmanes enrere que us explicava el nou fitxatge a la cuina, el meu fill? Doncs fins divendres passat no va preparar res desconegut per vosaltres. Uns sushis, els penne arrabiata, i aquesta setmana tocava lluir-se amb un plat nou. Però haureu de tenir paciència i esperar fins dimecres i dijous que pengi la foto i  la recepta. Només us puc avançar...