dijous, 29 de novembre del 2012

Ja tornem a ser-hi en cap de setmana!

De debò que els golafres ho tenim malament! no tenim temps ni de plantejar-nos de fer bondat que, sant tornem-hi! ja hem arribat al cap de setmana. I ja sabeu què és el que penso: s’ha de ser repectuós amb les tradicions. I és clar, el divendres… a menjar! A més hem de continuar provant plats i platets per les festes que ja arriben, recordeu aquelles lioneses salades que vaig preparar fa un temps? són boníssimes i em penso que les tornaré a preparar,...

dilluns, 26 de novembre del 2012

Oi que us agradaria tenir la recepta d’aquest plat?

Doncs a mí també. Però no és el cas. Recordeu que en entrades anteriors us vaig parlar del chef de l’hotel Havana? Doncs he pogut contactar amb ell i s’ha ofert en fer un cop de mà al blog. De moment m’ha enviat aquesta foto d’arròs amb llamàntol, però, poca cosa faré amb ella, com no em doni més pistes… Però com crec que no sóc la única interessada en saber com es prepara, li demanarem la recepta. De moment he obert un espai al blog que s’anomena...

dijous, 22 de novembre del 2012

Aquest cap de setmana celebrem moltes coses!

Hi ha setmanes que estic desitjant que arribi el divendres, entre d’altres coses perquè tinc moltes coses a celebrar. I aquesta és una d’elles. Una de les raons fonamentals de celebració, és que per fi s’acaba, je, je! Però una molt gran i que vull compartir amb vosaltres, golafres arreu del món , és que tinc l’honor de comptar, entre els golafres seguidors del blog, al Sr. Guillermo Olalla, chef de l’hotel Havana de Barcelona. Ei! que no és tongo!...

dilluns, 19 de novembre del 2012

Comencem la temporada de melmelada de taronges amargants!

   Recordeu l’any passat que vàrem començar a preparar la melmelada de taronges amargants? Pels/les qui no ho sabeu, fins i tot vaig portar-me taronges de Portugal d’un viatget que vaig fer pel pont de la Puríssima. Sí, sí, com ho llegiu! a la maleta ficades anaven fins que les vaig convertir en un bon puré dolç i meravellós…Enguany no ha calgut anar-me’n tan lluny ni esperar tant. De fet, tarongers d’aquests silvestres n’hi ha una...

dijous, 15 de novembre del 2012

Començo a notar els efectes de la tardor…

No sé quina excusa inventar-me per explicar-vos que porto uns dies que, com bona golafre estic obsesionada per alguna cosa de menjar. Ara li toca a la xocolata. Tot ho relaciono ambla xocolata: veig una taronja i penso: “ Què bona aquesta taronja mullada amb xocolata desfeta”, faig un pa de pessic per esmorzar, li haig de posar xocolata, les postres les acabo amb gelat de xocolata… i és clar, per disimular dic que estic baixa d’ànims i que la xocolata...

dilluns, 12 de novembre del 2012

Això d’aquesta foto no es menja però…

Oi que és bonica aquesta foto? per qui no la coneixeu , és la façana de l’hotel Havana de Barcelona. Per mí és una de les  façanes d’hotel més boniques  de tota Barcelona. Fins ara, sempre que passava davant d’ella , l’hotel m’enviava un missatge captivador convidant-me a entrar-hi. Però, ja sabeu, aquesta cultura mal apresa de que entrar a dinar, sopar, o fer un cafè o una copa a un hotel, és massa glamourós i car per golafres d’estanding...

dijous, 8 de novembre del 2012

Aquest divendres sopar ben català… o a mi m’ho sembla

Mai no compro pà de pagès, perquè no resulta pràctic a l’hora de fer entrepans, perquè ens tenen acostumats a les infumables baguettes precuinades i, ja sabeu, perquè és massa bó com per menjar-lo de mica en mica, i el pà, encara que ens ho neguin, engreixa. Pels que no heu tastat mai el pà de pagès us explicaré que és un pà semblant als pans que trobem arreu d’Espanya, grossos, amb molta molla, els que fan als forns de tota la vida als pobles més...

dilluns, 5 de novembre del 2012

Quin desastre! Us haig de tornar a escriure alguna que altra recepta!.

Primer de tot us demano disculpes, perquè aquesta setmana us he fallat en el sopar del divendres. Però estic ben segura que no m’heu anyorat ni una mica, golafres traidors, que ben segur m’heu fet el salt amb las castanyes els moniatos, els panellets, i, espero que us haureu atrevit a preparar els pastissets de moniato. Si no ha estat així, encara sou a temps. Us ben asseguro que triomfeu. No és de les receptes més ràpides, però sí que les passes...