dijous, 27 de setembre del 2012

Fem un altre tipus de crestes (empanadillas)

La setmana passada, la Mari Luz, una noia que coneixo al barri em va demanar que li ajudés a prepar un sopar informal que tenia amb uns amics i no volia fer servir ni pasta de full ni pizzes… “alguna cosa semblant però diferent” em deia ella. Doncs si que l`hem feta bona, perquè semblant però diferent… De cop, s’hem va ocòrrer una cosa. Fariem pica pica pero amb les oblees de les crestes i així ho vaig pereparar. Com em van agradar tant (ja se...

dilluns, 24 de setembre del 2012

Felicitats a totes les Mercès!!!

Avui és el dia de la Mercè, festa patronal de Barcelona, i una gran diada per moltes de vosaltres! Jo vull fer-vos un petit regal per ajudar-vos a celebrar aquest dia i els i les que no ens diem Mercè també participarem del vostre regal per no deixar-vos soles. Farem el petit sacrifici. Ara que portem unes temporades estiuenques amb la moda dels mojitos, jo us una recepta que queda genial i a més digestiu, el Xarrup de Mojito: duSorbete de...

dijous, 20 de setembre del 2012

Aprofitem que les sardines estàn encara “pujadetes en pes”!

Tot i que tenim sardines pràcticament tot l’any, els que entenen diuen que cap a finals de setembre s’acaba la temporada. Encara queden exemplars de bon tamany que podem fer servir per preparar un escabetx o bé convertir-les en arengades. Aquesta última opció és molt pràctica per tenir-les com a rebost dintre de la nevera, i si no ens refiem doncs al congelador. Jo en vaig preparar unes quantes i les vaig deixar preparades i polides en oli que...

dilluns, 17 de setembre del 2012

No patiu! també tinc alguna idea pels llegums!

Ja sé que a l’estiu costa menjar llegums, i quan ho fem anem a la fàcil amanida amb tomàquet, tonyina…. I sempre la mateixa amanida… però és clar, poques variants admet el llegum bollit. A no ser que li variem les espècies amb les que aromatitzem l’esmentada amanida. Si li afegim comí a la vinagreta, li donem un aire oriental. Si amb els mateixos ingredients li afegim una mica de bitxo, o salsa tabasco, la mexicanitzem, si la alegrem amb fonoll...

dijous, 13 de setembre del 2012

Aquest divendres…moltes celebracions!

Ja ha passat la Diada de Catalunya que tant està donant a parlar. A mí el que més m’ha agradat és que aquesta vegada no han estat els políticsqui han promogut res. Enguany la gent ha sortit a reivindicar i els polítics no han tingut més remei que posicionar-se d’un cantó o d’un altre, tant és. Així doncs, estiguem o no d’acord, ja tenim un motiu per celebrar alguna cosa el divendres: la gent tenim ganes de moviment!. Una altra cosa per celebrar:...

diumenge, 9 de setembre del 2012

Celebrem la verema!

Ja som de ple al mes de setembre i molts pobles celebrem la festa de la verema, si teniu oportunitat d’acostar-vos a un d’aquestos indrets on hi ha vinyes no dubteu en fer una passejada. Aquí al Maresme en gaudim d’uns paisatges ben bonics i estem a prop de Barcelona! no trigueu gaire que la verema ja ha començat i ben aviat no quedarà ni rastre del raïm. A casa, per fer notar aquest producte tan del moment, per postres mengem pinxos de raïm amb...

dijous, 6 de setembre del 2012

Avui començarem per les postres

Fa molts dies que vaig tastar uns postres ben originals, però no us els havia explicat encara perque  pensava que encara feia massa calor. Ara, que encara som a l’estiu però la xafogor no apreta tant, ni de bon troç, podem preparar aquests postres tan dolços, suaus i que fan un peu a la tardor. Melón al horno Ingredientes: - 1/2 melón - 50 ml de vino dulce de jerez o Porto o el que tengamos a mano de ese estilo - 50 ml de vinagre balsámico...

diumenge, 2 de setembre del 2012

Pensàveu que m’havia oblidat dels carbassó?

Doncs no, encara em resisteixo a deixar de banda els carbassons després d’haver-los consumit d’una manera exageradament habitual. Quasi bé ja m’havia fartat d’ells, però vaig trobar aquestos tan bonics que vaig pensar que podien ser perfectes com a comiat. Encara que els trobem durant tot l’any i a un preu asequible, i per tant no els oblidarem, valgui aquesta recepta per descansar d’ells. Oi que són bonics? Calabacines rellenos de rissoto a...