dimecres, 24 d’abril del 2013

Heu celebrat Sant Jordi?

Ahhh! Quin dia més bonic el  de Sant Jordi. Sobretot pels catalans i catalanes que ho celebrem molt especialment. Les roses, els llibres, els pastissos…Ara també s’han posat de moda els pans. Però crec que amb la idea original del llibre i la rosa ja està bé. A més per arrodonir-lo golafrement parlant, podem afegir unes roses de xocolata o un pastís en forma de llibre …

A casa la qüestió culinària la deixarem pel cap de setman. Hem d’aprofitar entre setmana per continuar en la lluita contra els centìmetres de més que no ens deixen posar-nos els pantalons d’estiu de l’any passat!
I parlant del cap de setmana, avui us porto el plat que ens va preparar el nostre fill divendres passat. Mare meva! com vàrem sopar!

quehuachaViernes, cena para dos

Albóndigas orientales a la mejicana 

Lo de orientales va por las especies que utilizamos, y lo de  mejicana, efectivamente, por el picante.
albóndigas orientales a la mejicana

Ingredientes:
- 1 cebolla grande trinchada
- 1 diente de ajo trinchado
- 3 tomates maduros pelados y troceados
- 1 cucharada de café de comino
- 1 cucharada de café de pimentón
- guindilla al gusto
- 1/2 kg de carne picada
- 1 cucharada de perejil picado
- 2 cucharadas de pan rallado
- 4 huevos
- sal y pimienta
(si realmente sólo sois dos, reduciremos los ingredientes a la mitad)

Preparación:
Primero vamos por las albóndigas: mezclamos la carne con el pan rallado, el perejil, un poco de comino, la sal y la pimienta y hacemos bolitas.
Luego, preparamos un sofrito con la cebolla, los tomates y las especies. Claro también echamos sal y pimienta!. Cuando este cocido vertemos un vaso de agua en el sofrito, removemos y añadimos las albóndigas que cuezan un cuarto de hora. Y cuando ya vemos que están hechas, cascamos unos huevos por encima y dejamos 5 minutos más con la cazuela tapada.
Ya tenemos el plato preparado! Lo servimos con triángulos de pan de molde tostados. Qué delicia!

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