dilluns, 29 d’abril del 2013

Jo que tinc sang valenciana…

Avui us porto una recepta que no sé com anomenar-la. Millor us explico la història i així, de mica en mica podrem classificar aquest plat.

Com deia en el títol, porto sang valenciana a les meves venes, i, com a bona valenciàna, presumeixo de preparat un grapat d’arrossos de poble: caldosos, secs, “melosos”, amb carn, amb peix, sense…I és clar, la paella és un dels meus forts, tot seguint la tradició familiar i del poble d’on provenim.
Bé, per començar nosaltres diem que la paella es prepara amb el que trobem a la terra (és a dir, les verdures de la temporada) i carn (conill, pollastre, una mica de costella de porc si és cas…) Però acceptem pop com animal domèstic i podem preparar una paella mixta (peix i marisc). Però el que mai m’havia trobat és una paella preparada com aquesta:arroces y pasta

paella ligera

Què té d’especial? doncs, golafreria del món mundial, escolteu-me. Millor dit, llegiu-me:
El sofregit d’aquesta paella només consta del tomàquet, una mica de ceba i després un parell de voltes a l’arròs amb aquest sofregit. La resta d’ingredients van ser col·locats quan el brou va començar a bullir. És a dir, tota la mariscada va coure, no va ser fregida abans!
El resultat va ser una paella, bona i més lleugera de l’habitual! Coses del jovent, que no volen renunciar ni a mantenir la línia ni a perdre’s un bon plat. Oi que sí, Laura?
Bé tot i així  no col·locarem aquest plat en el racó dels plats més dietètics perque una paella no deixa de ser una paella!

DarvadenRincón de la dieta sana

Bueno después de esta anécdota golafre, vamos a buscar un postre ligero, apto para hipertensos y colesterólicos, pero para diabéticos…

Ensalada de naranjas

ensalada de naranjas

Ingredientes:
- 3 naranjas
- 1 cucharada de canela
- 1 cucharada de miel
- 6 hojas de menta
- 1 cucharada de agua de azahar.
Preparación:
Para esta receta lo único que se necesita es muucha paciencia y un cuchillo bien afilado. Con estos dos elementos conseguiremos desmembranar los gajos de naranja. Es decir, sacar la membranita blanca que cubren los gajos. Los colocamos en una ensaladera y , con el resto de ingredientes preparamos una salsa que verteremos sobre las naranjas.
Las dejaremos reposar una horita en la nevera para que la naranja se impregne bien de la salsa.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada