dimecres, 3 de desembre del 2014

Coca de espárragos y queso

Ens apropem a les festes de Nadal: apa! Vinga comprar, preparar i menjar. Volem fer bons àpats, però tampoc és que tinguem gaire temps i gaires ganes... amb la que està caient... Però és clar! alguna cosa hem de preparar, i com estem bombardejats amb els capritxets gastronòmics dels grans, mitjans i petits xefs, doncs ens venen idees de preparar cosetes una mica especials, ràpides, que facin patxoca i barates.

Doncs, a més dels "bocados entrantes y tapeos" que ja tenim al blog, començarem a fer suggeriments per donar a la taula una mica d'alegria sense grans esforços. Dedico totes les "txominadetes" que us faré arribar a totes aquelles persones que ja comenceu a preguntar-me, i especialment a l'Oriol de l'Ajuntament de Barcelona, que de ben segur aprofitarà les idees que aquí compartim.

Avui us porto una coca d'espàrrecs i formatge que, sense gaire temps per cuinar vaig preparar l'altre dia i em va donar la idea d'un canapè per aquestes festes. Veureu: jo la he preparat amb una placa de massa de full sencera, però, si abans de posar-la dintre del forn la marquem a quadres o rectangles, i disposem els espàrrecs de forma coherent en els troços marcats, al final de la cocció podrem tallar la coca en petites porcions individuals més fàcilment i quedaran millor presentades.

Coca de espárragos y queso


Ingredientes:

- 1 masa de hojaldre
- 1 docena de espárragos verdes (pueden usarse en lata pero yo prefiero hervirlos porque así les doy un punto de cocción al dente más apetitoso que los de los botes de conserva, que se deshacen enseguida).
- 1 paquete de láminas de queso, manchego tierno, gouda, emmental...cualquiera es bueno para fundir, depende de los gustos de cada uno.

Preparación:

Hervimos los espárragos en agua con sal. Escurrimos y reservamos.
Estiramos un poquito la masa de hojaldre y la marcamos a cuadrados o rectángulos, como más nos guste. 
La cubrimos con láminas de queso y colocamos encima los espárragos, cubrimos con queso otra vez y al horno a 220º arriba y abajo unos 15 minutos aproximadamente que ya se nos habrá cocido la masa y fundido el queso.

Si nos apetece, al sacarla espolvoreamos con pimentón o pimienta molida y lista para servir.
Espero que os haya gustado!

3 comentarios:

  1. Benvolguda Cuinera Golafre,

    T'agraeixo moltíssim que pengis aquestes receptes, de veritat que em deixen molt bé sobretot en aquestes dates tant familiars ;) Ets una crack! sempre em fan venir salivera.

    Gràcies per la dedicatòria, un petonarro!

    ResponElimina
  2. Mmmmm... quina bona pinta! aquesta i unes quantes més les provaré, fas cada recepta...! però hauré d'esperar a tenir convidats pq a mi m'encanten els espàrrecs però a casa no tenen gaire èxit!
    Per cert, me n'alegro que t'hagis animat de nou amb les receptes!

    La veïna del darrere

    ResponElimina
  3. moltes gràcies a tots dos pels vostres comentaris, de fet, sou vosaltres qui m'animeu a seguir, espero que us agradin les properes!

    ResponElimina