dilluns, 14 de gener del 2013

Comença el fred de debò!

Ja ens vana amenaçar la setmana pasada. Estem en ple hivern i s’ha de notar. Benvinguts els potatges, els llegums, els brous i les cremes calentetes… Però també comencem a comiadar-nos de les mandarines i a donar la benvinguda a les maduixes que ja fan acte de presència en molts mercats i botigues de queviures.
De tota manera no hem d’oblidar les carxofes -estem en plena temporada-, els apis, els porros les cebes i els enciams que són diurètics i ens ajudaran a passar el fred i a recuperar la línia.
Avui al “rincón de la dieta sana” us he volgut deixar unes postres ben lleugeretes i ben saboroses per que veieu que menjar sa també és una festa.
Per cert, el meu gran descubriment és el formatge fresc batut desnatat: Serveix com a substitut de formatges calòrics, mascarpones, nates, cremesetc. en salses, pastissos y tot tipus de plats, deixant-los més lleugers i igual de saborosos…bé, potser amb menys gust a llet, que jo prefereixo.

darvadenRincón de la dieta sana

Sopa de cebolla al curry

Ingredientes:
- 1 litro de caldo de pollo y verduras
- 4 cebollas cortadas a gajos
- 1 cucharada pequeña de curry en polvo
- 4 cucharadas de queso fresco batido (si es desnatado, mejor)
-Sal y pimienta
Preparación:
Rehogamos en una cazuela la cebolla, y cuando está doradita la terminamos de ahogar con el caldo. La dejamos que se ahogue durante unos 10 minutillos a fuego lento y entonces le espolvoreamos el curry, la pimienta el queso y dejamos cocer diez minutillos más. Rectificamos de sal si es necesario y la batimos un poco. No es necesario que la cebolla quede totalmente triturada, pero queda mejor si nos encontramos pequeños trozos que si nos metemos en la boca un cuarto de cebolla, digo yo…
Está riquísima, calentita ligera, y lo del curry la hace especial incluso para una cena de esas chachis como entrante.

duFresas con vinagre balsámico

fresas con vinagre balsámico

Ingredientes:
- 1/2 Kg de fresas troceadas
- Un bote de queso fresco batido desnatado
- 2 cucharadas soperas de vinagre de módena
- pimienta
- unas hojitas de menta.
Preparación:
Rociamos las fresas con el vinagre y espolvoreamos con la pimienta molida, tapamos y dejamos macerar un par de horitas en la nevera.
Servimos en copas individuales: Un fondo de queso, las fresas y adornadas con unas hojitas de menta. Delicioso!

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada