dijous, 31 de gener del 2013

Aquest divendres… revetlla de la Candelera!

Els golafres desmemoriats us preguntareu: “i què?” Doncs hi ha varies raons que li otorguen a la Candelera l’estatus de celebració. Segons els meus interessos, per ordre invertit, us enumeraré les quatre raons de celebrar la revetlla de’aquesta santa.
La primera, perque pels catòlics més tradicionals, serà el dia que per fí puguin treureel pessebre i el tanquin a l’altell fins els propers Nadals (el pessebre es prepara a Santa Llúcia i es treu a la Candelera).
La segona perque la dita és: “si la Candelera riu… aquestes dites que no saps mai què volen dir-te i en aquest cas et fan un embolic amb el fred, l’hiver i les mandangues. Total per que després el Tomàs Molina ens vingui amenaçant amb més fred. Però ens anem creient que arriba el bon temps i ho celebrem.
La tercera, és evident: serà divendres i comencem cap de setmana. Aaquesta sí que es important, oi?
I la quarta, que, com l’endemà és la Candelera, aprofitem per recollir la tradició dels francesos i sopem unes meravelloses crêpes.
Ja sabeu que es poden farcir de qualsevol cosa, dolça o salada. jo us pasaré quatre idees ben faciletes i ben bones per que les gaudiu salades. La recepta de les crêpes la teniu a l’entrada del dia 01-02-12.
Bon cap de setmana!!!

Viernes, cena para dosquehuacha

Crêpes 

crêpes

Como ya habéis visto la preparación de las crêpes paso a los rellenos:

Rellenas de revoltillo de espárragos con crema fresca:
para 4 crêpes normales:
- 1 manojo de espárragos verdes
- 150 grs. de gambitas congeladas peladas
- 2 ajitos tiernos
- 3 cucharadas soperas de crema fresca
- Sal y pimienta.

Preparación:
Lavamos cortamos y hervimos los espárragos. Los salteamos con el ajito cortado pequeñito y las gambitas descongeladas. Salpimentamos y mezclamos con la nata fresca. Corregimos de sal y pimienta, y rellenamos las crêpes.

Rellenas de espinacas salteadas con crema fresca:
para 4 crêpes normales:
- ¼ de Kg. de espinacas, a ser posible frescas
- 2 ajitos tiernos
- Un puñado de pasas de Corinto
- Un puñado de piñones.
- 3 cucharadas soperas de crema fresca
- Sal y pimienta.


Preparación:
Salteamos las espinacas previamente cocidas con el ajito cortado pequeñito, las pasas y los piñones. Si las espinacas son congeladas no hace falta cocerlas, las ponemos directamente en la sartén. Salpimentamos y mezclamos con la nata fresca. Corregimos de sal y pimienta, y rellenamos las crêpes.

Crêpes rellenas de bechamel: para 4 crêpes normales:
- ¼ de litro de bechamel
- 150 grs. De jamón york a daditos.
- 100 grs. De champiñones laminados
- 100 grs. De queso rallado para gratinar.

Preparación:
Añadimos a la bechamel los daditos de jamón york y los champiñones previamente salteados (o de esos que venden en conserva, si queréis). Rellenamos las crêpes con la mezcla y espolvoreamos con el queso rallado.Gratinamos y a disfrutarlas!

Versiones rápidas:
- láminas de frankfurt y mermelada de tomate
- sobrasada, camembert y miel
- jamón york y queso
- salteado de bacon y setas secas hidratadas, trocitos de tomate rojo pelado, sal y pimienta.






















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