dilluns, 2 de gener del 2012

Benvigut tothom i tothoma al meu blog!

Amb l'inici d'un nou any i, animada per una bona amiga he decidit iniciar-me en això de la informàtica i els blogs per compartir amb vosaltres  les meves experiències a la cuina i a la taula i, oferir-vos, per què no? un cop de mà si us vé de gust o, si us cal.
Sóc la Núria, la cuinera golafre, perquè m'encanta cuinar i després menjar-m'ho!!! Sempre he tingut éxit entre familiars i amics i, aquests Nadals m'he llançat a col·laborar amb aquelles persones que volien fer un detall diferent i la cosa m'ha quedat com es veu a la foto. És clar, no es veu l'aspecte de les coses de dintre, però de moment la informàtica i la fotografia no és el meu fort. Jo confio en transmetre-us, de moment, el plaer dels sentits mitjançant la paraula, però no patiu, que penso posar-me al dia ben aviat i així podreu fer-vos una idea del que us explico.
Per començar us explicaré el que porta aquest estoig regal:


  • Un pot de melmelada de taronja amarga; aquí al Maresme s'en fan de molt bones i donen un exquisit resultat. 
           És genial per combinar-la amb gelat de coco, o com va fer una amiga meva, amb torró.
  • Un pot de ceba confitada: Ja sabeu que la ceba confitada és tan agraïda que només amb un tall de carn ja llueix. Però a mi m'agrada fer crestes amb formatge de cabra i la ceba, o coques de pasta de full amb base d'aquesta ceba confitada i formatge o botifarra negra i blanca al forn.... És senzillament boníssim.
Bizcocho con brandada de bacalao

Ingredientes:
- 3 huevos
- 150 grs. de harina
- 1 sobre de levadura
- 10 cl. de aceite de girasol
- 12,5 cl de leche
- 100 grs. de gruyère rallado.
- 250 grs de brandada de bacalao

Preparación:
Verdad que por los ingredientes parece un bizcocho normal
Se prepara igual de fácil, batimos los huevos uno por uno y vamos añadiendo los ingredientes uno a uno sin dejar de remover.
Untamos un molde con margarina y vertemos la mezcla dentro. Ponemos al horno precalentado a 170º i dejadlo una media hora (depende del horno). Controlad la cocción con un pincho de madera: si sale seco, ya lo teneis.
Cuando esté frío lo desmoldais y lo presentais Yo lo serví en un lecho de ensalada juliana y acompañado de mermelada hecha el dia antes. Bon profit!

8 comentarios:

  1. Aquí hi ha una primera seguidora, i segur que t'anirà de ''rechupete'' molta sort, i ja faré receptes teves. Muakkkkkkk. Sara

    ResponElimina
  2. Me alegro enormemente de que, por fin, te hayas decidido a hacer el blog. Muchísima suerte y ya tienes otra seguidora. Por cierto, la cebolla confitada con el queso de cabra fue la reina de la cena de fin de año!!Gracias!!

    ResponElimina
  3. Enhorabuena por la iniciativa! lo mío no es la cocina pero seguro que nos deleitas con recetas fáciles de hacer, te juri que llevaré a la práctica alguna de tus sugerencias. Besotes gordos.Rosario.

    ResponElimina
  4. M'encanta la teva iniciativa. Virtudes vas a arrasar. Aquí tens una seguidora en tot el que fas, que tens una energia que "ya quisiera yo".
    Moltes felicitats. Susanna.

    ResponElimina
  5. Felicitats emprenedora!, per cert, la melmelada de taronja amarga, és una autèntica delicatessen....et seguirem, un petó!

    Nuria.

    ResponElimina
  6. Hola !!! En primer lloc felicitats per l'iniciativa, molta sort i empenta.... es genial.... i vull dir a crits, que soc una de les persones que fa 3 o 4 anys vaig tenir el plaer de tastar els galets de Nadal..... bonissimmmssss..... Apa , siau.

    Mercè

    ResponElimina
  7. Tan solo felicitarte por esta iniciativa.
    La cebolla caramelizada está buenísima!!!!!!!!!!
    Te prometo que iré probando todas tus recetas en secreto, seguro que estarán exquisitas, digo en secreto, porque quien tú ya sabes, me tiene a dieta.
    Todo mi apoyo en este proyecto, un abrazo.

    ResponElimina
  8. Felicitats, jo no soc molt amant de cuinar, però si m´animo a fer alguna recepta teva (tenen molt bona pinta) t´ho fare saver!.
    Salutacions!
    Loli
    L´Antic Sindicat

    ResponElimina