dilluns, 11 de febrer del 2013

Enmig del Carnestoltes no ens oblidem dels calçots!


calçots

Golafres! amb el Carnestoltes tenim aquí la temporada de calçots! que bons que són! Pels que no heu menjat mai o no sabeu què són, us explico. Tal i com veieu a la foto es tracta d’unes cebes, però una mica més treballades. Són, de fet, brots de ceba tornats a plantar i no sé que més. I que quan arriben a casa es preparen al foc i estàn…Però el millor de tot és la salsa. Es clar, quan ja tenim fets els calçots i ens disposem a menjar-los, hem de tenir una bona salsa per poder mullar-los i treure-li tota la qualitat de dinar suau i lleuger al tema.
A mí em passa la recepta en Quim, un pagès de Canet de Mar, que casualment ven en el mercat els seus  productes de la terra, i la veritat és que si voleu intentar-ho, veureu que ni punt de comparació amb les salses prefabricades.Ah! i els seus calçots...! els que tingueu oportunitat de tastar-los, no els deixeu passar!

Salsa de calçots

Ingredients:
- 100 grs d’ametlles torrades
-100 grs. d’avellanes torrades
- 50 grs de pinyons
- 1 nyora
- 2 alls tendres
- 1 nou
- 1 fulla de menta
- 1 branca de julivert
- 1 galeta maria
- 1 bitxo
- 4 tomàquets escalivats
- 1 cabeça d’alls escalivada
- oli, sal i una mica de vinagre

Preparació:
Juntem tots els ingredients i els triturem fins tanir una salsa. Anem afegint oli fins que la salsa tingui la textura que ens agradi, per tal que podem sucar els calçots.

Rincón de la dieta sanadarvaden

Este fin de semana me han hecho tongo! sí, sí, como leéis! Me invitaron a cenar mis cuñados, y con el cuento de Carnaval, decidieron prepararme, entre otras cosas, unas tortillas. La primera que vi indiscutiblemente era una maravillosa tortilla de patatas, y la segunda según yo, y el resto de invitados, una estupenda tortilla de ajos tiernos. Después de probarla y hacerme creer que llevaba también espárragos decidí que no era el caso, que se trataba de una tortilla de ajos tiernos. Pues ni eso. Era ni más ni menos que una tortilla de escarola! Estupenda! genial!

Tortilla de escarola

Ingredientes:
- 5 huevos
- unas hojas de escarola lavadas y cortadas
- aceite, sal

Preparación:
Salamos y freímos la escarola, mezclamos con los huevos batidos y procedemos como con cualquier tortilla. Listo!


Filete de emperador emparrillado

Ingredientes:
- 4 filetes de emperador
- 1 lata de anchoas
- 2 yogures naturales desnatados
- sal y pimienta

Preparación:
Cómo se nota que estamos en verano y ni yo me mato a cocinar:


Salpimentamos el emperador y pasamos por la parrilla.Preparamos una salsa con los yogures, las anchoas machacadas, sal y pimienta. Servimos el emperador cubierto de la salsa ( y ala, a mojar pan, je,je)

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada